Kim Cattrall hoopt op vrouwelijke president

STOCKHOLM – Kim Cattrall denkt dat het nog wel even duurt voordat de Verenigde Staten een vrouw als president krijgt. Dat zegt ze in een interview met De Telegraaf. “Ik ben bang dat het glazen plafond nog even standhoudt”, zegt de actrice.

Cattrall, bekend van Sex and the City, speelt in de Zweedse serie misdaadserie Modus zelf een vrouwelijke president. Tijdens een bezoek aan Stockholm verdwijnt ze op mysterieuze wijze. De actrice vond het geweldig om de rol van president Helen Tyler op zich te nemen. Ze noemt haar personage “een sterke vrouw”.

Voor haar rol deed de actrice flink wat research, zo ging ze langs bij de voormalige Britse premier Gordon Brown. Door haar liefdadigheidswerk komt Cattrall veel in aanraking met politici. “Ook daardoor weet ik inmiddels wel aardig hoe zo’n leven in elkaar steekt.”

Op de vraag of Helen Tyler lijkt op Samantha, het personage dat Cattrall in Sex and the City speelde, zegt de actrice dat het alle twee sterke vrouwen zijn. “Maar Helen is echter.” De president is, net als Samantha, ook modebewust. “Ze moet wel”, zegt Cattrall daarover. “Dat hoort bij vrouwen op zulke posities.”

 

BuzzE