Kim Feenstra woest op collega influencers

Kim is BOOS
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Kim Feenstra vindt de kritiek die modehuis Balenciaga ontvangt meer dan terecht. Sterker nog: zij roept iedereen op om het modehuis te boycotten. Sommige collega influencers pronken echter nog steeds met het merk. ,,Dan mag je wat mij betreft dezelfde boycot krijgen!”, schrijft ze woest op Instagram.

Modehuis Balenciaga heeft enorm veel kritiek ontvangen op hun campagne omdat er jonge meisjes te zien waren die teddyberen gekleed in bondagekleding vasthielden. Zo droeg een minderjarig meisje op één van de foto’s kleding van Balenciaga, terwijl ze een knuffelbeer vasthield die een ketting met hangslot droeg. Op een andere foto stond een verwijzing naar een gerechtelijk document uit een rechtszaak die in de Verenigde Staten beelden van kindermisbruik legaal maakte.

Excuses

Het modehuis schreef op Instagram dat de campagne per direct van alle platforms is verwijderd. Ook zei Balenciaga niet op de hoogte te zijn geweest van de verwijzing naar de rechtszaak. ,,Onze excuses voor het tonen van verontrustende documenten in onze campagne. We gaan juridische stappen ondernemen tegen de personen die verantwoordelijk zijn voor het maken van de set”, aldus het modehuis.

Boycot

Kim Feenstra vindt de kritiek op Balenciaga meer dan terecht. ,,Dit is niet meer goed te praten en verdient een boycot voor altijd”, schrijft ze in Instagram Stories. ,,Het was in mijn ogen een veel te duur merk. Groot gemaakt door grote celebs die zich tot nu toe nog niet echt hebben uitgesproken…”

Woest op collega’s

Ook veel collega influencers die eerder het merk lieten zien op Instagram, blijven volgens Kim stil. ,,Mijn mede-collega’s die hun influencer centjes graag uitgeven aan Balenciaga en dat ook vooral op Instagram laten zien, zijn ook stil”, sneert ze. ,,Wanneer jullie een tas van 5 ruggen kunnen showen zijn jullie er als kippen zonder kop bij maar wanneer je je platform zou kunnen gebruiken om een statement te maken houden jullie je mond. Want fashion is belangrijker dan je uit te spreken over het misbruiken van kinderen in welke vorm dan ook? Dan mag je wat mij betreft dezelfde boycot krijgen als die Balenciaga nu zou moeten hebben.”

Tags

KIM FEENSTRA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck