Kim Kardashian koopt juweel prinses Diana voor 183.000 euro

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Kim Kardashian heeft maar liefst 164.000 pond, omgerekend 183.000 euro, betaald voor een ketting van prinses Diana. Het unieke juweel was naar verluidt één van de favoriete sieraden van Diana.

Kim kocht de ketting op een veiling van Sotheby’s. Het gaat om het zogenaamde Attallah-kruis, een creatie van Garrard. Het sieraad is gemaakt met goud, zilver, amethist en diamanten. Prinses Diana droeg het kruis onder meer in 1987 toen zij een benefietgala van het goede doel Birthright bijwoonde.

Meer bieders

Het juweel bracht een stuk meer op dan verwacht. De opbrengst werd van tevoren geschat op 80.000 pond, omgerekend ruim 91.000 euro. Vier bieders streden om de ketting, maar het hoogste bod kwam uiteindelijk van Kim. Volgens het veilinghuis werd het kruis alleen door Diana gedragen en was het sieraad na haar dood in 1997 niet meer in het openbaar gezien.

Kritiek

De bizarre koop van Kim werd besproken op een populair Kardashian-forum, waar fans vooral hun ongenoegen over de koop uitspraken. ,,Waarom blijft ze dit soort dingen doen? Dit is gewoon tenenkrommend”, schrijft iemand. En een ander: ,,Ze is op een missie om de spullen van elke overleden beroemdheid te kopen.”

Jas Michael Jackson

Het is inderdaad niet de eerste keer dat Kim haar oog liet vallen op een legendarisch mode-item. Zo kocht ze in 2019 voor haar toen 6-jarige dochter North een op maat gemaakt fluwelen jasje gedragen door Michael Jackson. De realityster liet het iconische kledingstuk aanpassen zodat het haar dochter zou passen en langer gemaakt kon worden naarmate ze ouder werd. Kim betaalde hier omgerekend ruim 60.000 euro voor. Ook kocht ze de hoed van de overleden artiest uit zijn Smooth Criminal-videoclip voor omgerekend bijna 52.000 euro. ,,Er zat nog steeds zijn make-up op”, zei Kim daarover.

Jurk Marilyn Monroe

Meer recent kreeg Kim kritiek vanwege haar beslissing om de iconische jurk van omgerekend ruim 4,5 miljoen euro van Marilyn Monroe te dragen naar het Met Gala in mei. Ondanks dat ze een hoop was afgevallen om erin te passen, moest ze de achterkant van de jurk open laten om scheuren te voorkomen.

Tags

KIM KARDASHIANPRINSES DIANA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck