Kim Kardashian maakt docu over gevangeniswerk

Door: DitjesDatjes
07-05-2019

LOS ANGELES – Nu ze steeds meer tijd steekt in haar gevangenenactivisme, gaat Kim Kardashian ook een televisieprogramma over dat onderwerp maken. De realityster produceert The Justice Project voor de Amerikaanse truecrimezender Oxygen.

Tekst gaat verder onder advertentie

De twee uur lange documentaire volgt Kim in haar pogingen een juridische carrière van de grond te krijgen, om zo gevangenen vrij te krijgen die naar haar idee slachtoffer zijn geworden van een falend rechtssysteem.

Eerder dinsdag schreef TMZ dat Kim en haar advocaten de afgelopen drie maanden zeventien gevangenen vrij hebben kunnen krijgen. Het ging in alle gevallen om mensen die veroordeeld waren voor relatief kleine, meestal drugsgerelateerde vergrijpen, die daar lange straffen voor hadden gekregen.

Vorig jaar verleende de Amerikaanse president Donald Trump een gevangene gratie na een gesprek met Kim. Na de vrijlating van Alice Marie Johnson kondigde de realityster aan door te gaan met haar activisme. Ze liet in september op social media weten: “Het begon met miss Alice, maar toen ik haar zag en de gezichten leerde kennen achter de verhalen van mannen en vrouwen in gevangenissen, wist ik dat ik niet na één geval kon stoppen. Het is tijd voor echte, systematische verandering.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD