Kim-Lian van der Meij vindt coronabeleid bizar en te overdreven

Kim Lian
Door: Charlotte Wijnen
04-05-2021

Kim-Lian van der Meij ergert zich aan het coronabeleid in Nederland. Ze moet zich wel drie keer laten testen voordat ze aan het werk kan. ,,De omschakeling van Zweden naar Nederland is bizar.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Reizen is tegenwoordig niet meer makkelijk. Voor Kim-Lian is dit vervelend, aangezien ze in Zweden woont en in Nederland werkt. Ze moet zich wel drie keer laten testen voordat ze aan de slag kan bij SBS6.

Zweden doet het beter

Volgens de presentatrice gaat Zweden veel beter om met het coronavirus. Daar ervaart ze geen paniek. ,,Zweden legt geen verboden op, maar laat de verantwoordelijkheid bij de burgers zelf”, vertelt ze in weekblad Party. ,,In Nederland is alles gesloten, die omschakeling is bizar.”

Ook de coronatesten vindt Kim-Lian te overdreven in Nederland. ,,Ik moet me sowieso al twee keer laten testen voordat ik überhaupt naar Nederland mag. Eerst een PCR-test die niet ouder mag zijn dan tweeënzeventig uur en vervolgens een sneltest die niet ouder mag zijn dan vier uur, anders kom ik het vliegtuig niet in. Vervolgens word ik in de studio nog één keer getest.”

Wonen in Nederland moet Kim-Lian niet meer aan denken. In Nederland is alles gesloten en in Zweden kan ze gewoon shoppen. Ze weet wel waar ze dan voor kiest. ,,Ik blijf in elk geval in Zweden wonen, dat weet ik wel!”

Ziekenhuis

Afgelopen maart lag Kim-Lian van der Meij nog in het ziekenhuis in Zweden. Ze kampte met een nierbekkenontsteking en had veel pijn. Net als in het ziekenhuis in Nederland, mocht Kim-Lian geen bezoek ontvangen vanwege het coronavirus.

Meer DenD