Kim van Kooten en Jacob Derwig na acht jaar weer samen in film

Door: DitjesDatjes
14-09-2021

Acteurskoppel Kim van Kooten en Jacob Derwig is binnenkort voor het eerst in acht jaar weer samen in een film te zien. Zij vertolken de hoofdrollen in de telefilm De Zitting, die 19 september wordt uitgezonden op NPO 3. Het was voor het eerst sinds Het Diner in 2013 dat de twee echtelieden weer samen op de set stonden.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De film van regisseur Saskia Diesing en scenarist Lykele Muus vertelt over een gedoodverfde premierskandidaat (Derwig) die wordt beschuldigd van seksueel misbruik. Een bekende schrijfster (Van Kooten) beweert dat de politicus haar vijfentwintig jaar geleden heeft verkracht tijdens een studentenfeestje.

Andere rollen zijn weggelegd voor Ellen Parren, Romana Vrede, Jaap Spijkers en Bram Suijker. Derwig en Van Kooten zijn in 2022 weer samen op televisie te zien, ze vertolken dan twee van de hoofdrollen in de verfilming van het boek De verschrikkelijke jaren tachtig van Tim Kamps.

Deze 8-delige serie zal naar verwachting vanaf januari te zien zijn. Eerder was het koppel ook al te zien in de serie In Therapie.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD