Kinderboek Misjka wint Vlaamse boekenprijs

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Het Nederlandse kinderboek Misjka is donderdag in Gent bekroond met de Boon voor kinder- en jeugdliteratuur, een Vlaamse boekenprijs. Het boek is van de schrijvers Edward van de Vendel en Anoush Elman, met illustraties van Annet Schaap.

In het boek staat het vluchtverhaal van een Afghaanse familie centraal. “Misjka is van een bedrieglijke eenvoud”, stelt de jury, die zegt geraakt te zijn door de woorden en de illustraties. “Elk woord is juist gekozen. Elk beeld doet wat het moet doen.” Het is een boek om te koesteren, aldus de jury.

De Boon voor fictie en non-fictie ging naar de Belgische schrijver Geert Buelens voor Wat we toen al wisten. Beide winnaars krijgen 50.000 euro en een zilveren zegelring.

De publieksprijs voor beste Nederlandstalige boek ging naar Tom Lanoye voor De draaischijf. In de categorie kinder- en jeugdliteratuur wonnen Bart Moeyaert en Sebastiaan Van Doninck met het boek Morris.

De Boon wordt sinds vorig jaar uitgereikt. Toen werd Marieke Lucas Rijneveld voor de roman Mijn lieve gunsteling onderscheiden met de nieuwe Vlaamse literatuurprijs voor het beste Nederlandstalige boek.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck