‘Kinderen van Ruinerwold’ gelukkig met nominatie Televizier-Ring

Door: DitjesDatjes
12-10-2021

De hoofdpersonen uit de documentaireserie De Kinderen van Ruinerwold zijn erg gelukkig met de nominatie voor de Gouden Televizier-Ring. Mar-Jan, Edino en Israel van Dorsten vertelden dat dinsdag samen met documentairemaakster Jessica Villerius aan tafel bij Op1.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Het is heel leuk dat we genomineerd zijn”, antwoordt Mar-Jan op de vraag hoe ze het vindt dat zo’n zware serie is genomineerd voor zo’n “vrolijke prijs” als de Gouden Televizier-Ring. “Alles in de documentaire is heel zwaar en om daar dan nu zoiets moois voor terug te krijgen, want dat is het, dat voelt echt als een waardering. Voor Jessica en ook voor de manier waarop we het verhaal naar buiten hebben gebracht. Het zijn moeilijke onderwerpen waar je ├╝berhaupt weinig over praat.”

In de vijfdelige serie van BNNVARA vertelden de vier oudste kinderen van het verstopte gezin uit het Drentse Ruinerwold voor het eerst hun verhaal. De verhalen over hoe de kinderen in angst en isolement opgroeiden bij hun godsdienstwaanzinnige vader konden dit voorjaar al direct rekenen op warme reacties van het publiek. En nu zijn ze door het publiek gekozen tot een van de drie kanshebbers voor de Gouden Televizier-Ring. “Het is een hele warme reactie van iets waar ze zo bang voor zijn gemaakt en geweest. Het is diezelfde wereld die nu zegt: jullie doen ertoe”, zegt filmmaakster Villerius.

De Kinderen van Ruinerworld maakt donderdag samen met dramaserie Mocro Maffia (Videoland) en realityserie Een Huis Vol (KRO-NCRV) kans op de Gouden Televizier-Ring.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD