Klap voor prins Harry: Koning Charles en prins William herenigen zonder hem

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lola van Leeuwen

Koning Charles en prins Harry hebben elkaar niet gezien tijdens zijn bezoek aan Groot-Brittannië deze week. Iets wat deskundigen omschrijven als een ‘afkeuring’ die hun kloof nog meer zou hebben verdiept.

Maandag zullen Koning Charles en prins William elkaar ontmoeten voor een speciale ceremonie om de rol van kolonel-in-chief van het Army Air Corps over te dragen aan William. Deze ceremonie is zaterdag bevestigd in wat naar verwachting opnieuw een enorme klap zal zijn voor prins Harry, door deze week opnieuw een ‘afkeuring’ te krijgen van zijn vader. Buckingham Palace maakte vandaag bekend: ,,In het Army Aviation Centre in Middle Wallop zal Zijne Majesteit de Koning officieel de rol van kolonel-in-chief van het Army Air Corps overdragen aan Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Wales.

,,In augustus 2023, na de toetreding van Zijne Majesteit, was de Koning verheugd militaire benoemingen aan te kondigen, waaronder dat de Prins van Wales kolonel-in-Chief van het Army Air Corps zou worden. De rol werd voorheen vervuld door Zijne Majesteit de Koning, als Prins van Wales, voor 31 jaar”.

Diepe kloof

Nadat Charles en Harry elkaar deze week niet hadden gezien, zei koninklijk expert Michael Cole: ,,Het is nogal een stompzinnige opmerking. Dat de koning zijn jongste zoon, prins Harry, niet ziet, ook al zullen de twee mannen morgenmiddag slechts drie kilometer van elkaar verwijderd zijn, geeft een indicatie van de diepte van de kloof”.

Harry’s Invictus Games-evenement vond plaats op slechts vijf kilometer afstand van waar Charles was, in Clarence House voor een tuinfeest. Harry’s woordvoerder had gezegd dat het paar elkaar niet kon ontmoeten vanwege het “volle schema” van Charles. ,,In antwoord op de vele vragen en voortdurende speculaties over de vraag of The Duke zijn vader deze week wel of niet zal ontmoeten terwijl hij in Groot-Brittannië is, zal dit helaas niet mogelijk zijn vanwege het volledige programma van Zijne Majesteit. De Duke is uiteraard begripvol van zijn vaders dagboek met verplichtingen en diverse andere prioriteiten en hoopt hem snel te zien”, voegde hij eraan toe.

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck