Klein Orkest sluit comebacktournee af in Carré

Door: DitjesDatjes
08-10-2018

AMSTERDAM – Het Klein Orkest, de formatie van cabaretier Harrie Jekkers, sluit de comeback-tournee in juni af met twee concerten in theater Carré in Amsterdam. Daarna zal de band voorlopig niet meer optreden, maakte hun impresariaat maandag bekend.

De kaartverkoop voor beide concerten is van start gegaan. De Haagse groep had sinds 1985 niet opgetreden toen zij in 2017 hun comeback-tournee begonnen. De groep leverde twee evergreens van het Nederlandse lied op: Oh oh Den Haag, een lofzang op de hofstad, en Over de Muur, over de scheiding van Oost- en West-Duitsland.

Verder scoorde Klein Orkest hits met Laat mij maar alleen, Koos Werkeloos en Over 100 jaar (zijn jullie allemaal dood). De groep won toentertijd onder meer een Edison voor het hele oeuvre. Na een korte tournee in 2017 speelt Klein Orkest dit seizoen meer dan vijftig keer door heel Nederland. Vrijwel alle concerten waren in no-time uitverkocht.

Jekkers speelt behalve de tour met het Klein Orkest ook een nieuwe solovoorstelling, Achter de duinen, waarin hij terugblikt op zijn leven in Den Haag. De show is de komende maanden vrijwel elke zondag te zien; daarnaast speelt Jekkers de voorstelling in de zomer drie weken lang in de Koninklijke Schouwburg. Ook deze shows waren allemaal binnen een half uur uitverkocht.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD