KLM vliegt niet meer over Iran en Israël

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

SCHIPHOL (ANP) – KLM vliegt per direct niet meer over Iran en het grootste deel van Israël. Dit doet de luchtvaartmaatschappij “uit voorzorg” na signalen dat een Iraanse aanval op Israëlische doelen ophanden is. KLM blijft wel vliegen op de Israëlische stad Tel Aviv, aan de kust van de Middellandse Zee.

“Veiligheid heeft de hoogste prioriteit voor KLM”, meldt een woordvoerster. Het gaat om “enkele vluchten” die een andere route krijgen, voegt ze eraan toe.

Volgens KLM wijst een veiligheidsanalyse uit dat vliegen op Tel Aviv nog veilig is. Maar de luchtvaartmaatschappij “bekijkt en beoordeelt voortdurend de situatie in Iran en Tel Aviv”. Daarbij houdt KLM direct contact met de Nederlandse overheid en andere overheden, laat de woordvoerster weten.

Eerder werd bekend dat de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas vluchten van Londen naar Perth omleidt, om het Iraanse luchtruim te vermijden. Lufthansa en dochteronderneming Austrian Airlines vliegen ook niet meer over Iran. Zij schortten deze week ook hun vluchten naar de Iraanse hoofdstad Teheran op.

De signalen over een aanstaande Iraanse aanval op Israël kwamen de afgelopen dagen onder andere uit de Verenigde Staten. President Joe Biden zei vrijdag dat hij “eerder vroeger dan later” Iraanse aanvallen verwacht. Die zouden een vergelding zijn voor de aanval op een Iraanse diplomatieke post in Damascus, waarvoor Teheran Israël verantwoordelijk houdt. Bij die aanval kwamen een Iraanse generaal, zijn plaatsvervanger en vijf andere leden van de Iraanse Revolutionaire Garde om het leven.

 

ANP

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck