Kluivert beraadt zich op juridische stappen tegen Opgelicht

Door: DitjesDatjes
28-11-2019

Rossana Kluivert beraadt zich op juridische stappen tegen AVROTROS en het programma Opgelicht?!, dat deze week een uitzending wijdde aan haar organisatie Dog Rescue Center Curaçao. Dat laat ze weten op de website van de foundation waarmee ze geld inzamelt om hondenleed op Curaçao aan te pakken.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Als naamgeefster en bestuurslid van de foundation voel ik mij zakelijk en persoonlijk aangevallen door de lichtzinnige manier waarop het programma Opgelicht?! ‘onderzoek’ heeft gedaan naar de foundation waar ik, en vele anderen met mij, zich actief voor inzetten”, schetst Kluivert in de uitgebreide verklaring.

Ze verwijt de programmamakers onzorgvuldigheid en een gebrek aan het bieden van weerwoord. Ze noemt het onbegrijpelijk dat ze niet in de studio mocht reageren op de aantijgingen en onthullingen die volgens haar grotendeels worden verspreid door een organisatie met wie ze de samenwerking heeft beëindigd. Opgelicht?! sprak op Curaçao met vrijwilligers en dierenartsen die zich eveneens voor de honden op het eiland inzetten. Uit de reportage bleek dat geen van hen wist waar het opvangcentrum van Kluivert zich op het eiland bevindt. Ook kwam in het programma naar voren dat Kluivert veel minder honden heeft verzorgd dan ze zelf beweert en dat ze van het ingezamelde geld van donateurs tienduizenden euro’s aan marketingkosten heeft betaald en een winkelpand huurt.

Reageren

“De redactie van Opgelicht?! heeft op verschillende momenten en manieren Rossana Kluivert de kans gegeven om te reageren”, stelde een woordvoerder AVROTROS voorafgaande aan de uitzending. “We hebben netjes hoor en wederhoor willen plegen. Maar daar heeft zij geen gebruik van willen maken.”

Kluivert: “Deze uitzending en alle voorbereiding en nasleep daarvan houdt ons af van het belangrijke doel dat wij proberen te verwezenlijken, namelijk het tegengaan van hondenleed op Curaçao. De suggestie dat er sprake is van bedrog of oplichting is verre van waar, deze suggestie is schadelijk.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD