KNVB komt na gepuzzel tot speeldagenkalender

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Kees van der Made

Het wereldkampioenschap dat in de winter wordt gehouden zorgde voor wat kopzorgen bij de KNVB. Maar het is gelukt, het speelschema voor het seizoen 2022/2023 is rond.

De wereldkampioenschappen (WK) hebben in 2022 niet in de zomer plaats zoals gebruikelijk, maar in de winter. Dit zorgde voor wat ontregeling in de speelschema’s voor het seizoen 2022/2023. De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) heeft daarom met verschillende partijen, waaronder clubs en gemeentes, overlegd en heeft het schema rond gekregen.

Meer puzzelen

Manager competitiezaken KNVB Jan Bluyssen: ,,Met een WK dat in de winter wordt gespeeld, hebben we nog meer dan anders moeten puzzelen om de speeldagenkalender van komend seizoen in te vullen. We hebben de clubs erbij betrokken, door duidelijk hun wensen met betrekking tot zaken als de competitiestart en doorspelen tijdens het WK te inventariseren. Op die manier zijn we uiteindelijk tot deze speeldagenkalender gekomen.”

December

De Keuken Kampioen Divisie en de Eredivisie starten in het weekend van 5 tot 7 augustus 2022. De Eredivisie gaat in 2022 door tot het weekend van 11 tot 13 november. De Keuken Kampioen Divisie speelt door tot 18 november, maar heeft in 2022 op 11 en 16 december nog wel speelrondes. Het WK in Qatar speelt zich af tussen 21 november en 18 december van dat jaar. De Eredivisie hervat weer in het weekend van 6 tot 8 januari en de Keuken Kampioen Divisie op 6 januari. De Eredivisie speelt dan door tot 28 mei 2023 en de Keuken Kampioen Divisie tot 19 mei van dat jaar. Voor de TOTO KNVB Beker betekent dit dat de eerste wedstrijden starten op 18 oktober. 20 oktober gaat dan meteen een pauze in. Vanaf 10 januari hebben er wekelijks wedstrijden plaats. De volledige kalender is hier te vinden.

Tags

KNVBQATARVOETBALWK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck