KNVB opent E_Room voor E_Voetbal

Door: Kees van der Made
15-11-2021

De KNVB heeft een volgende stap gezet in het E_Voetbal met de KPN E_Room. Deze kamer fungeert als dé vaste thuisbasis van E_Oranje…

In de onlangs geopende KPN E_Room heeft het digitale voetbalteam E_Oranje een nieuwe vaste thuisbasis gevonden. Er is hier beschikking over een glasvezelverbinding en een groot LED-scherm. De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) is sinds oktober 2020 actief in het E_Voetbal. Er bestaat ook een eDivisie waarin de voetbalclubs het tegen elkaar opnemen. Met de opening van de E_Room zijn alle elftallen van de KNVB op één locatie in Zeist gehuisvest.

Ontwikkelingen

Jean-Paul Decossaux, directeur commercie bij de KNVB: ,,De ontwikkelingen in E-sports en gaming volgen elkaar in snel tempo op. Het is dan ook niet meer dan logisch dat we de KPN E_Room lanceren voor onze E_Internationals.” De digitale variant van het Nederlands elftal bestaat uit Ali Riza Aygün, Levy Frederique, Dani Hagebeuk, Eldridge O’Niel, Yos Sonneveld, Lev Vinken en Levi de Weerd. Ze staan onder leiding van bondscoach Koen Weijland. De laatste mocht de KPN E_Room openen.

Meer DenD