Koeman over ‘onzeker’ Nederlands voetbal

Door: Lies Jansen
17-10-2020

Ronald Koeman heeft zijn handen vol als de kersverse hoofdtrainer van FC Barcelona. In een interview met het AD laat hij zich uit over zijn opvolger in Nederland, Frank de Boer. ,,Het oogt onzeker”, aldus Koeman.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

‘Onzeker’

Het Nederlands voetbal onder bewind van Frank de boer oogt nogal onzeker volgens Koeman. Zo maakt hij duidelijk aan het AD: ,,(..) Wat ik nu van een afstandje zie, komt het nog wel wat onzeker over allemaal. Rond die eerste twee wedstrijden, vond ik. In de uitstraling.’’

Tip voor De Boer

De Boer mag volgens Koeman wel wat harder zijn: ,,Het is natuurlijk niet prettig als je net binnen bent als coach en je moet meteen al constant in de verdediging. (…) Dat was voor Frank bijna niet te doen. Ik denk dat je daar zelf harder in moet zijn, bijt als trainer ook maar van je af, zou ik zeggen.”

Koeman stoort zich

In het interview met het AD maakt Koeman duidelijk nog wel mee te krijgen dat het in Zeist regelmatig over hem gaat. ,,Dat hoor en lees ik ook, ja. Dat stoort me wel een beetje, moet ik zeggen. Daar moeten ze echt van af. Die zogenoemde ‘lijn-Koeman’ steeds. Hoezo, denk ik dan”, aldus Koeman. 

Meer DenD