Koen Kardashian over drugsverslaving: ‘Vijf gram per dag’

Koen over drugsverslaving
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Maar liefst tien jaar was Koen Pieter van Dijk, beter bekend als Koen Kardashian, verslaafd aan drugs. Voor het eerst vertelt hij openhartig over zijn drugsgebruik. ,,’s Ochtends bij mijn koffie snoof ik al. Vijf gram per dag, dat is veel. Ik sliep niet, was altijd wakker.”

Jarenlang was Koen Kardashian verslaafd aan drugs. Hoewel hij elke dag cocaïne snoof, ontkende hij voor een lange tijd dat hij een probleem had. ,,Er gingen verhalen rond dat het niet goed met me ging, maar ik deed alsof er niks aan de hand was. Als mijn ouders vroegen of ik een probleem had, zei ik: ‘Nee, tuurlijk niet, het gaat goed”, vertelt Koen openhartig in gesprek met LINDA.meiden.

7500 euro per maand aan cocaïne

In eerste instantie dacht Koen dat hij zelf, zonder rehab, wel zou kunnen afkicken. Maar al snel kwam hij erachter dat het niet lukte. Ondertussen werd het drugsgebruik steeds heftiger.

Koen snoof vijf gram cocaïne per dag, wat betekent dat hij gemiddeld in de maand 7500 euro uitgaf aan zijn verslaving. ,,Stiekem begon ik in mijn eentje thuis te gebruiken. ’s Ochtends bij mijn koffie snoof ik al. Vijf gram per dag, dat is veel. Ik sliep niet, was altijd wakker.”

Afkickkliniek

Afgelopen zomer kwam Koen tot het besef dat hij echt iets aan zijn verslaving moest doen. Hij ging naar een afkickkliniek in Zuid-Afrika. ,,Het was een kwestie van leven of dood. Inmiddels ben ik negen kilo aangekomen, kun je nagaan hoe dun ik was. Ik zat in een vicieuze cirkel waar ik niet meer uitkwam.”

Maar afkicken was allesbehalve makkelijk. ,,De kliniek vroeg mijn dierbaren een heel lelijke brief aan mij te schrijven”, legt Koen uit. Tijdens groepssessies werden die brieven hardop voorgelezen, wat voor Koen het keerpunt was. ,,Die van mijn broer vond ik het pijnlijkst. Hij schreef dat voor hem zijn leuke, lieve, gezellige, humoristische, zorgzame broertje al jaren dood was.”

‘Triggers blijven er altijd’

Inmiddels is Koen alweer een tijd terug in Nederland en woont hij bij zijn ouders thuis. ,,Triggers blijven er altijd, het is makkelijk om in mijn oude patroon te vallen. Gelukkig is dat niet gebeurd, en dat gaat ook niet gebeuren.”

Tags

AFKICKKLINIEKCOCAINEDRUGSGEBRUIKDRUGSVERSLAVINGKOEN KARDASHIANVERSLAVING

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck