Koken met Sharon: peulvruchten

Koken met Sharon||
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Het is buiten aan de koude kant en het regent vaak. Het is de perfecte tijd voor peulvruchten. Peulvruchten zijn gezond en goed voor je weerstand. Deze twee recepten makkelijk en snel te bereiden. Zodat je na het eten languit op de bank kunt genieten van het weer buiten. Hoe dan ook deze lekkere gerechten warmen je zo weer op. 

Door Sharon de Miranda

 

Linzencurry met naanbrood  

Ingrediënten: 

350 rode linzen  

200 gr spinazie 

¼ knolselderij 

2 eetlepels massala kerrie 

bosje koriander 

4 tomaten 

1 ui 

1 Spaanse peper 

2 teentjes knoflook 

2 groentebouillonblokjes  

4 dl kokosmelk 

3 dl water   

2 eetlepels venkelzaad 

1 eetlepel mosterdzaad 

500 gr speltbloem 

15 gr bakpoeder  

500 gr Griekse yoghurt  

zout naar smaak 

olijfolie 

 

Bereidingswijze: 

Spoel de linzen goed schoon onder koud, stromend water. Snipper het uitje, hak de knoflook fijn en snijd de tomaten in blokjes. Fruit het gesnipperde uitje met knoflook en de tomaten aan in wat olijfolie in een grote wok of pan. Bak de massala 30 sec al roerend mee, vervolgens voeg je de linzen toe en blus je het geheel af met de kokosmelk en het water. Snijd de knolselderij in blokjes en bak deze mee. Voeg het bouillonblokje eraan toe en laat het geheel 20 minuten pruttelen. Verwijder de pan van het vuur, snijd de Spaanse peper in plakjes en roer deze samen met de spinazie door de curry. Bak het venkelzaad en het mosterdzaad 1 min in wat olijfolie. Meng de Griekse yoghurt, speltbloem, bakpoeder, zout en de kruiden goed door elkaar. Kneed dit tot een mooi elastisch deeg. Verdeel het deeg in 8 stukken en rol deze 8 stukken plat ongeveer 1 cm dik, vervolgens bak deze plakken in een grillpan met wat olijfolie aan beide kanten goudbruin. (Tip: serveer het met een paar blokjes fetakaas erover) 


Bruine bonensoep  

Ingrediënten: 

800 gr bruin bonen 

200 gr gerookte spekblokjes’ 

1 rookworst 

1 winterpeen 

1 teentje knoflook 

1 ui 

250 gr soepgroenten 

1 bosje selderij 

6 dl water 

2 kippenbouillonblokjes 

 

Bereidingswijze: 

Bak de gerookte blokjes spek goudbruin in een soeppan zonder olie. Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Bak dit mee met de blokjes spek. Voeg de bruine bonen met vocht eraan toe, het water en de bouillonblokjes. Snijd de wortel en de rookworst in plakjes en voeg dit toe aan de pan. Breng de soep aan de kook en laat het ongeveer 15 minuten koken. Doe de soepgroenten erbij en kook dit 5 minuten mee. Hak het bosje selderij fijn en de soep is klaar om uit te serveren. Deze bruine bonensoep is heerlijk met brood! 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck