Koken met Sharon: ,,We maken zoete én hartige taart”

Door: DitjesDatjes
24-08-2017

Taart!

,,Het is september en voor mij altijd weer tijd voor een heerlijke taart! In deze maand ben ik jarig, vandaar het recept van een van mijn favoriete taarten; niet zomaar een worteltaart maar een wortel-gembertaart om uw vingers bij af te likken. En omdat dit vaak mijn verjaardagstaart is, maken we een heerlijke cream cheese topping.
Omdat het buiten steeds eerder donker is en het vaker regent, beuren we onszelf nog verder op met een lekkere quiche. Eenvoudig te bereiden en te maken en buitengewoon heerlijk om te eten. Bladerdeeg is niet per se nodig: maak het oude brood dat u in huis hebt liggen op. Dit is juist perfect voor dit recept.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Koken met Sharon

 

Worteltaart met gember met creamcheese topping

Boodschappenlijstje:
250 gr. zelfrijzend bakmeel
125 gr. donkere basterdsuiker
250 gr. geraspte wortel
3 eieren
120 gr. gesmolten roomboter
50 gr. verse gember
½  theel. nootmuskaat
½ theel. kruidnagelpoeder
1 theel. kaneelpoeder
1 citroen voor rasp en sap
1 handje krenten

Topping:
150 gr. roomkaas
100 gr. ongezouten roomboter
150 gr. poedersuiker
1 eetl. gembersiroop

Bereiding voor 6-8 personen:

Verwarm de oven voor op 175 gr. en vet de springvorm met roomboter in. Klop de eieren los in een ruime mengkom en voeg de suiker eraan toe. Meng alles tot een romige massa. Roer de boter erdoor en zeef het bakmeel en de kruiden er doorheen. Hak de gember fijn en roer deze door het beslag heen, samen met de geraspte wortel en de schil en het sap van 1 citroen. Schenk het beslag in een springvorm (24 cm. doorsnede) en bak de taart 35 min. af. Wacht even 5 min. voordat u de taart uit de vorm haalt.

Zorg ervoor dat alle ingrediënten voor de cream cheese op kamertemperatuur zijn om schiften te voorkomen. Mix met een mixer de boter zacht en voeg lepel voor lepel de roomkaas eraan toe, dan de gembersiroop en als laatste voegt u de poedersuiker eraan toe. Let op dat u de mixer op de laagste stand zet wanneer u de poedersuiker eraan toevoegt.


Bloemkool gorgonzola-quiche met een bodem van speltbrood

Boodschappenlijstje:
150 gr. gorgonzola
50 gr. ongezouten amandelen
1 prei
6 /8 plakken speltbrood
100 gr. gerapte kaas
½ bloemkool
4 eieren
250 ml. slagroom
olijfolie

Bereidingswijze voor 6-8 personen:

Verwarm de oven voor op 180 gr. Snijd de halve bloemkool in roosjes en kook deze beetgaar. Smeer de springvorm in met olijfolie en bedek het met speltbrood. Verdeel de beetgare bloemkool op het brood. Was en snijd de prei in reepjes en verspreid de prei, gorgonzola en de amandelen in de springvorm. Klop de eieren los, roer vervolgens de slagroom en de geraspte kaas erdoorheen. Breng eventueel met peper en zout op smaak. Schenk het mengsel in de springvorm (24 cm. doorsnede). Bak het vervolgens in ongeveer 45 min. goudbruin.

Meer DenD