Komediant Bas Hoeflaak deed al jaren geleden knotsgekke fluitact

Bas Hoeflaak deed al eerder een fluitact.
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Het malle blokfluitliedje ‘Ik ga zo lekker spelen op mijn fluit’ van komediant Bas Hoeflaak uit het programma Last One Laughing is een absolute hit en gaat nu viraal. Het gortdroge liedje maakt van Hoeflaak opeens een ster, terwijl de cabaretier al jarenlang op de lachspieren werkt onder meer bij Sluipschutters.

Het is niet de eerste keer dat Hoeflaak de zaal plat krijgt met een fluitinstrument. Met zijn kompaan Peter de Witte vormde hij jarenlang het duo Droog Brood en kwam destijds ookmet een krankzinnige act, maar dan met een panfluit.

Hoeflaak blijkt de grootste ontdekking te zijn van de show Last One Laughing van Prime, waarin tien cabaretiers hun lachen moeten zien in te te houden bij de acts van de anderen. Onder hen Henri van Loon, Alex Ploeg, Sounos, Tineke Schouten, Ruben van de Meer, Roué Verveer en Stefano Keizers.

Als Bas Hoeflaak zijn gortdroge blokfuitliedje zingt vergaat het zijn collega’s van het lachen. Hij haspelt, heeft moeite om het blokfluitdoosje open te maken en als hij uiteindelijk gaat blokfluiten speelt Bas vals.

,,Bas boven baas”, concludeert Henri van Loon over de kwaliteiten van Bas Hoeflaak, die daarna in hetzelfde programma een Tommy Cooper act (een overleden Britse komiek) uitvoert met een arm die steeds langer wordt.

De reacties op Hoeflaak zijn lovend. ,,Bas is briljant”, zo wordt de cabetertier bewierookt op Twitter.

Bas Hoeflaak: ‘Ik ga zo lekker spelen met mijn fluit’

De act met de panfluit van Droog Brood

Tags

ROUÉ VERVEERSTEFANO KEIZERS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck