Komt er een ‘Betty White Day’?

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Kees van der Made

De geboorteplaats van Betty White gaat naar verluidt ‘Betty White Day’ instellen ter ere van de overleden actrice.

Overleden actrice Betty White zou vanaf dit jaar geëerd worden in haar geboorteplaats Oak Park. Volgens bronnen van entertainmentwebsite TMZ wordt enkele dagen voor haar verjaardag, 17 januari uitgeroepen tot ‘Betty White Day’. Een postume eer voor de overleden actrice. De dag valt samen met de nationale feestdag ‘Martin Luther King Day’, dus veel mensen zijn ook nog eens vrij. De dag is opvallend, omdat White helemaal niet zo lang in Oak Park heeft gewoond. Iets langer dan een jaar. In 1923 verhuisde het gezin al naar Alhambra. Ze heeft wel altijd positief over het plaatsje gesproken en kwam er nog geregeld voor familiebezoeken.

Petitie

Vorig jaar was er al sprake van om mogelijk in Oak Park ‘Betty White Day’ in te stellen op 17 januari. LGBT activist Konrad Juengling diende toen een petitie in bij de plaatselijke gemeenteraad. Ruim drieduizend mensen ondersteunden de petitie toen.

‘Betty White specials’

De viering van ‘Betty White Day’ zal voornamelijk bestaan uit plaatselijke winkels die kortingen aan klanten aanbieden en zogenaamde ‘Betty White specials’ maken. Zoals een restaurant dat één van Whites favoriete maaltijden maakt. Ook wordt er een wedstrijd gehouden in muurschilderingen.

Tags

ActriceAlhambraBetty WhiteBetty White DayKonrad JuenglingMartin Luther Kind DayOak Parkpetitie

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie