Koning Albert nodigt kersverse dochter Delphine thuis uit

Delphine Boel
Door: Lois Kuhfus
27-10-2020

Koning Albert van België heeft er onlangs een kersverse dochter bij. Albert’s buitenechtelijke dochter Delphine Boël streed jarenlang voor erkenning van haar vader. Na een heftige strijd gebeurt er nu iets opmerkelijks: Albert nodigt Delphine uit op de koffie bij hem thuis.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Na jarenlange tegenwerking van Albert werd Delphine (52) dit jaar eindelijk erkend als zijn dochter. Sinds begin deze maand mag zij zichzelf ook prinses noemen, nadat zij een rechtszaak won. De zaak om de officiële erkenning duurt al jaren. In 2013 sleepte Delphine haar biologische vader voor de rechter, toen Albert afstand nam van de troon en daarmee zijn onschendbaarheid verloor. Hij werd gedwongen om een dna-test te doen, die aangaf dat Delphine inderdaad zijn biologische dochter is.

‘Jij bent mijn dochter niet’

Bij de officiële erkenning kwam geen automatische gezonde vader-dochterrelatie. Delphine Boël, die zich inmiddels Delphine van Saksen-Coburg mag noemen, deed een boekje open in Australisch progamma 60 minutes.

In de reportage vertelde Delphine dat haar vader helemaal niets van haar moest weten. ,,Hij explodeerde aan de telefoon en zei: ‘Bel me nooit meer op, jij bent mijn dochter niet.’ Ik was toen 33 jaar, en dat waren de laatste woorden die ik van hem hoorde.”

Jarenlang heeft Delphine tevergeefs geprobeerd contact op te nemen met Albert.

,,Hij was onbereikbaar, hoewel ik op veel verschillende manieren heb geprobeerd contact op te nemen”, zucht ze. ,,Ik heb brieven geschreven, hem geprobeerd te bellen, ik heb het via een kardinaal geprobeerd, via politici en vrienden. Maar iemand met zo veel macht als de koning, die wil je aan je kant houden. Veel contacten weigerden hem dus ook te benaderen, om te zeggen dat hij dit zijn dochter niet kon aandoen.”

LEES OOK:

Prinses Delphine: ‘Ik zal de liefde van mijn vader nooit krijgen’

Daddy cool

Een kille bedoeling, totdat er vandaag een opmerkelijke foto in de wereld kwam. De Standaard meldt dat koning Albert zijn ‘kersverse’ dochter Delphine bij hem thuis uitnodigde. Samen met zijn vrouw koningin Paola dronken vader en dochter gezellig een kopje koffie.

De eerste stap naar een ‘happy family’ werd gezet door Delphine’s halfbroer, koning Filip. Hij nodigde Delphine twee weken geleden uit. Toen liet Albert al weten dat hij achter hun ontmoeting stond. De koning noemde het ‘het begin van betere tijden voor ons allen en in het bijzonder voor Delphine.”

Meer DenD