Koning bedankt Arjen Robben

111

Koning Willem-Alexander heeft voetbalinternational Arjen Robben bedankt voor zijn inzet voor Oranje. De koning deed dat tijdens een ontmoeting met Nederlandse media op de derde dag van zijn staatsbezoek aan Portugal.

,,Als ik zie hoe Arjen Robben zijn laatste wedstrijd gespeeld heeft, dan wil ik hem hier hartelijk danken voor wat hij voor het Nederlands elftal gedaan heeft.”

Treurig

Dat Nederland zich niet heeft gekwalificeerd voor het WK in Rusland noemde de koning ”treurig”, maar ook ,,enigszins te verwachten.” Koningin Máxima viel hem bij: ”Zeven doelpunten’‘. Dat was het aantal goals dat Oranje afgelopen dinsdag tegen Zweden moest scoren om zich te plaatsen.

Op de hoogte

Het koningspaar, dat tijdens de wedstrijd aan het staatsbanket zat, hoefde niet op zijn mobieltjes te kijken om de stand te weten te komen. ,,We werden voortdurend op de hoogte gehouden. Portugal speelde natuurlijk ook een belangrijke wedstrijd”, wist koningin Máxima. Portugal won dinsdagavond met 2-0 van het ongeslagen Zwitserland en plaatste zich daarmee rechtstreeks voor het WK.

 

BUZZR