Koning beëdigt voor de tweede keer nieuwe Zweedse premier

Door: DitjesDatjes
30-11-2021

De Zweedse koning Carl Gustaf heeft voor de tweede keer Magdalena Andersson beëdigd als premier van het Scandinavische land. Samen met kroonprinses Victoria was de vorst ook aanwezig bij een speciale vergadering van de nieuwe regering van Zweden.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Na haar eerste beëdiging was Andersson slechts zeven uur premier. Nu hoopt ze langer aan te blijven en kon ze dinsdag tijdens een speciale zitting de nieuwe ministersploeg voorstellen aan de koning. Bij die vergadering sprak Carl Gustaf de ministers toe. En kon hij, naar eigen zeggen, voor het eerst “Fru statsminister” (Mevrouw de minister-president) zeggen.

Carl Gustaf opende daarna de vergadering en luisterde naar het verslag dat de voorzitter van de Riksdag, het Zweedse parlement, over de totstandkoming van de nieuwe regeringsploeg. Daarna was het de taak aan Carl Gustaf om de komst van de nieuwe regering te bekrachtigen.

Na het officiële gedeelte, dat live door de Zweedse publieke omroep SVT werd uitgezonden, bleven Victoria en Carl Gustaf bij de eerste vergadering van de nieuwe regering.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD