Koning Charles legt krans op Remembrance Sunday

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Koning Charles heeft zondag een krans gelegd bij het oorlogsmonument de Cenotaaf op Whitehall in Londen. De Britse monarch legde de krans neer ter ere van Remembrance Sunday, de dag waarop de slachtoffers uit de twee wereldoorlogen en de gewapende conflicten daarna worden herdacht.

Prins William legde zelf een krans neer. Leden van de Britse strijdkrachten voegden zich bij de koninklijke familie om de slachtoffers van de oorlogen te herdenken. Ook zij legden een krans neer bij het oorlogsmonument. Bij de Cenotaaf is ook een krans gelegd namens koningin-gemalin Camilla, die vanaf een balkon naar het eerbetoon keek. Prinses Catherine keek eveneens toe vanaf datzelfde balkon.

Remembrance Sunday vindt traditiegetrouw plaats op de tweede zondag van november, omdat die zondag het dichtst bij 11 november ligt. Op 11 november werd de Wapenstilstand in de Eerste Wereldoorlog ondertekend. Het is de eerste keer dat Charles een krans neerlegt als koning. Eerder deed hij dat al namens zijn overleden moeder koningin Elizabeth en als prins van Wales.

 

BUZZR

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie