Besmeurde Spaanse ex-koning Juan Carlos wereldkampioen zeilen

|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Het afgelopen jaar kwam de Spaanse koning-emeritus Juan Carlos in opspraak door zijn turbulente liefdesleven. Bijna 5000 keer zou hij vreemd zijn gegaan. Maar zeilen, een van zijn grote hobbies, kan hij als de beste. Want de ex-koning is op zijn 79e wereldkampioen geworden. Hij werd in Vancouver de beste van de wereld in de klassieke 6M-klasse.

Juan Carlos nam deel met het zeilschip Nuevo Bribón. De boot is splinternieuw, in mei woonde de gepensioneerde koning de presentatie van het schip bij. Juan Carlos is beschermheer van het Spaanse zeilteam dat met de Nuevo Bribón deelnam aan de wereldkampioenschappen.

Over de populariteit van de voormalige vorst wordt verschillend gedacht. Afgelopen zomer werd zijn heftig reputatie besmeurd door het boek van oud-kolonel Martinez Ingléz.

Die schreef dat Juan Carlos hopte van de ene minares naar de andere. Zou Juan Carlos er het onvoorstelbare aantal van 4786 hebben versleten. Zijn huwelijk met zijn vrouw Sofia zou, ook volgens sommigen, helemaal niets meer voorstellen.

Wie dat nog wil nalezen kan HIER vast beginnen.

Daarentegen wordt de voormalige Koning geprezen voor het feit dat hij het land van de dictatuur van generaal Franco naar een democratie heeft gebracht. De Spaanse koninklijke familie is zeer goed bevriend met het Nederlandse koningshuis. Zo zien koningin Máxima en Willem-Alexander de huidige koning Felipe en zijn vrouw Letizia ook regelmatig privé.

Terug naar het zeilen. Het team van de Nuevo Bribón won het WK, dat sinds maandag aan de gang was, na acht races op de Stille Oceaan. Maar Juan Carlos en zijn team wonnen volgens Belga slechts één race, maar zeilde het meest constant.

 

BUZZR

 

 

Tags

JUAN CARLOSLIEFDESLEVENSPAANS KONINGSHUIS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck