Koning en Koningin op sokken

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn op staatsbezoek in India. De eerste dag van hun bezoek zit volgepland met het bijwonen van bijzondere en traditionele ceremonies, en ons koningspaar moet zich uiteraard houden aan de Indische gebruiken en regels.

Zeven zonden

Op de plek waar Mahatma Gandhi op 31 januari 1948 werd gecremeerd legde de Koning en Koningin vanochtend een krans en strooiden rozenblaadjes. Dat deed Máxima niet op haar hoge hakken en Willem-Alexander niet op zijn gelakte schoenen. Het koningspaar stond daar namelijk op sokken. Alle gasten, dus óók de Koning, werd verzocht om de schoenen uit te trekken zoals gebruikelijk is bij heilige tempels voor hindoes. Tijdens de ceremonie werd Gandhi herdacht om zo de herinnering aan zijn geweldloze revolutie levend te houden. Aan het eind van de ceremonie kreeg het koningspaar een tekstrol met de Zeven Zonden van Gandhi. De zonden waren volgens Gandhi datgene wat de maatschappij vernietigde. Onder andere ‘politiek zonder principes’ en ‘geloof zonder opoffering’.

Het staatsbezoek duurt in totaal vijf dagen. Gisteren begon hun reis al bijzonder, want Willem-Alexander vloog zelf het regeringstoestel naar New Delhi.

Tags

INDIAKONINGKONINGINMAXIMAREISSCHOENENSOKKENWILLEM-ALEXANDER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie