Koning Felipe opent congres over Camino

Door: DitjesDatjes
03-06-2021

Koning Felipe van Spanje heeft donderdag in Santiago de Compostella het startsein gegeven voor het eerste internationale congres dat werd georganiseerd door de Xacobea-academie. Dat is een stichting die zich inzet om de Camino de Santiago, de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella, te promoten.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Felipe zei tijdens zijn bezoek dat de waarden waar de Camino voor staat “een inspiratie zijn”. Hij doelde daarbij op het gevoel van verbondenheid en broederschap dat met andere wandelaars ontstaat. Volgens Felipe zijn die eigenschappen ook nodig om de huidige omstandigheden door de coronacrisis het hoofd te bieden.

Felipe hield een deel van zijn openingstoespraak in het Galicisch. Hij prees de bevolking van Galicië voor hun inzet tijdens de coronapandemie, waardoor de schade door de ziekte enigszins kon worden beperkt.

Pelgrimsoord

Jaarlijks lopen vele mensen uit heel Europa de wandeltocht met als eindbestemming de kathedraal van Santiago de Compostella in Galicië, een van de belangrijkste pelgrimsoorden voor katholieken. Volgens de traditie zou de heilige Sint Jakob, een van de apostelen van Jezus, daar zijn begraven. De wandeltocht die ook wel de Jakobsweg wordt genoemd ontleent zijn naam aan Sint Jakob.

De Spaanse koning is erevoorzitter van het evenement, dat nog tot zaterdag duurt. Oorspronkelijk zou de eerste editie van het congres plaatsvinden in 2020, een jaar voor aanvang van het heilig jaar van Santiago de Compostella. Van een heilig jaar wordt gesproken als 25 juli, de naamdag van Santiago (Sint Jakob), op een zondag valt. Vanwege de coronapandemie is besloten het heilige jaar te verlengen tot 2022.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD