Koning Filip ontvangt oude bekende Joe Biden

Door: DitjesDatjes
15-06-2021

Koning Filip van België krijgt dinsdag bezoek van de Amerikaanse president Joe Biden, die in Brussel is voor een NAVO-top en een Europees-Amerikaanse top. Het is het tweede koninklijke bezoek dat Biden aflegt op zijn eerste buitenlandreis als president, nadat hij zondag met zijn vrouw Jill al op de thee bij de Britse koningin Elizabeth was.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Jill is dinsdag niet mee naar Filip, want de first lady is al terug naar huis. Wel wordt de president vergezeld door zijn minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken. Ook de Belgische premier Alexander De Croo en diens eigen minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès zijn van de partij. Het bezoek staat voor 11.00 tot 12.00 uur in de agenda.

Joe en Filip hebben elkaar al eens ontmoet. Dat was in 2011 toen Filip nog prins was en Biden vicepresident onder Barack Obama. Filip bracht toen met zijn vrouw Mathilde een bezoek aan het Witte Huis als onderdeel van een grote Belgische handelsmissie aan de VS. Het verhaal gaat dat Filip liever Obama wilde ontmoeten, maar het protocol liet dat niet toe omdat Filip nog geen staatshoofd of regeringsleider was.

Nadat Filip in 2013 koning was geworden, hebben koningin Mathilde en hijzelf Obama wel ontmoet, onder meer toen die in 2014 in Brussel was. Het koninklijk paar ontving in 2017 ook Donald Trump en diens vrouw Melania in het paleis.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD