Koning houdt zich opnieuw niet aan coronaregels

Door: DitjesDatjes
18-06-2021

Koning Willem-Alexander heeft zich donderdag opnieuw niet aan de coronamaatregelen gehouden. Tijdens een bezoek aan voetbalsupporters in de Haagse Markstraat schudde hij handen en hield hij geen anderhalve meter afstand.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De koning hield zich al eerder niet aan de regels. Tijdens een vakantie in Griekenland in augustus vorig jaar gingen Willem-Alexander en koningin Máxima met een restauranthouder op de foto. Het echtpaar hield geen afstand en droeg ook geen mondkapje. Dat kwam omdat ze “in de spontaniteit van het moment” niet goed op hadden gelet, twitterden ze later.

Ook in oktober kwam het koningspaar onder vuur te liggen. Volgens velen was het onverstandig dat het gezin vakantie ging vieren in Griekenland, terwijl de bevolking juist werd opgeroepen zo veel mogelijk thuis te blijven om de corona-uitbraak in te dammen. Willem-Alexander besloot daarom toen om een paar uur na aankomst weer terug naar huis te vliegen.

Heel onverstandig

De koning betuigde daarna spijt in een videoboodschap. “Het doet pijn uw vertrouwen in ons beschaamd te hebben”, aldus Willem-Alexander. “Ook al paste de reis binnen de voorschriften, het was heel onverstandig om geen rekening te houden met de inwerking van de nieuwe beperkingen op onze samenleving. Ons eigen besluit terug te keren is genomen vanuit het besef dat we niet hadden moeten gaan.”

Willem-Alexander heeft nog niet gereageerd op wat er donderdag in Den Haag is gebeurd. Ook de Rijksvoorlichtingsdienst heeft nog geen reactie gegeven.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD