Koning legt zoals altijd krans op de Dam op 4 mei

Door: DitjesDatjes
09-04-2020

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima leggen tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei een krans bij het nationale monument op de Dam in Amsterdam. Na de twee minuten stilte en het spelen van het volkslied houdt de koning daar een toespraak. Ondanks het coronavirus gaat dit gedeelte van de Dodenherdenking dus door zoals gepland.

Tekst gaat verder onder advertentie

De rest van de avond ziet er wel iets anders uit dan normaal. Op 4 mei begint om 19.00 uur de herdenkingsbijeenkomst in een lege Nieuwe Kerk in Amsterdam, waar volgens de planning Arnon Grunberg de 4 mei-voordracht zou houden. Rond 19.50 uur schakelen ook NPO 2 en NPO 3 bij en volgt op alle drie de publieke zenders de Nationale Herdenking vanaf de Dam in Amsterdam, zonder publiek.

Koning Willem-Alexander houdt dan zijn toespraak en samen met koningin Máxima zal hij een krans leggen bij het Monument op de Dam. De presentatie is in handen van Jeroen Overbeek. Na de kranslegging, op NPO 2, geeft Annechien Steenhuizen vanaf een plek in Rotterdam een korte impressie van het verloop van de dodenherdenking daar.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD