Koning mag subsidie voor natuurbeheer Het Loo houden

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Koning Willem-Alexander hoeft een subsidie die hij in 2016 toegekend kreeg voor het beheer van Kroondomein Het Loo niet terug te betalen. Dat meldt minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) aan de Tweede Kamer. Een bezwaar dat was ingediend door Stichting De Faunabescherming, heeft zij ongegrond verklaard.

De Faunabescherming had onder meer bezwaar gemaakt omdat de koning jaarlijks een deel van het Kroondomein voor enkele maanden afsluit voor het publiek. Dat gebeurt volgens de natuurorganisatie niet omwille van het natuurbeheer maar omdat het staatshoofd, al dan niet met gasten, zelf in het gebied wil kunnen jagen.

Toenmalig staatssecretaris van Economische Zaken Martijn van Dam besloot evenwel in 2016 dat ook met die beperkte openstelling van een deel van het Kroondomein “het recreatief medegebruik van de natuurterreinen voldoende is gewaarborgd” en stemde in met de subsidie. Van der Wal ziet geen reden daarop terug te komen.

De koning heeft voor de komende jaren opnieuw subsidie aangevraagd voor natuurbeheer op het Kroondomein. Ditmaal betreft dat verzoek niet het gedeelte dat in het najaar niet voor het publiek toegankelijk is.

 

BUZZR

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie