Koning Maleisië behandeld na voedselvergifting

Door: DitjesDatjes
28-09-2020

De Yang di-Pertuan Agong van Maleisië, sultan Abdullah, is herstellende van een voedselvergifting en enkele verwaarloosde sportblessures. Dat heeft het Istana Negara, het koninklijk paleis, maandag in een verklaring bekendgemaakt. De koning is vorige week dinsdag opgenomen in het Nationaal Hart Instituut in Kuala Lumpur. “Zijn toestand is stabiel en niet verontrustend”, aldus de mededeling.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het paleis had maandag voor enige onrust gezorgd door alleen aan te kondigen dat om 18.00 uur een verklaring zou worden uitgegeven, zonder nadere specificatie. Dat voedde geruchten over de gezondheid van de 61-jarige sultan Abdullah, die vorig jaar voor vijf jaar werd gekozen voor het roulerende koningschap van Maleisië.

De voedselvergifting was snel verholpen en daarna werd de sportieve koning, die onder meer aan polo, voetbal, squash, hockey en golf doet, behandeld aan knieën en enkels. Er is nog een vervolgbehandeling nodig zo viel te lezen in de anderhalve pagina tellende verklaring. Pas daarna zal de koning terugkeren naar het Istana Negara.

Ondertussen maakte Abdullah zich echter wel zorgen over de stijging van het aantal coronabesmettingen in zijn land. Hij drukte de bevolking op het hart voorzichtig te zijn en waakzaam te blijven en zich te blijven houden aan de coronamaatregelen die de regering heeft afgekondigd.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD