Koning naar uitreiking Zilveren Camera

DEN HAAG – Koning Willem-Alexander is volgend jaar voor het eerst aanwezig bij de uitreiking van de Zilveren Camera. Willem-Alexander woont de uitreiking bij omdat Stichting De Zilveren Camera zeventig jaar bestaat.

De koning neemt bij de uitreiking op 1 februari het eerste exemplaar in ontvangst van een jubileumboek, maakte de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) maandag bekend. Nadat de prijzen zijn uitgereikt bekijkt Willem-Alexander de winnende platen, die ook dit jaar worden tentoongesteld in Museum Hilversum. Daar gaat de koning in gesprek met de winnaars.

De Zilveren Camera, de prijs voor de beste persfoto van het jaar, wordt toegekend in diverse categorieën. De fotograaf van de foto of serie die zowel fotografisch als in journalistiek opzicht het afgelopen jaar het beste vertegenwoordigt, krijgt de Canon Zilveren Camera toegekend. Dit jaar ging de onderscheiding naar Chris Keulen voor de serie Kwetsbare liefde, over een man die thuis in Limburg zorgt voor zijn al jaren dementerende vrouw.

 

BUZZR