Koning Salman ontvangt Iraakse premier

RIYAD – Koning Salman van Saoedi-Arabië heeft woensdag de Iraakse premier Adel Abdul Mahdi ontvangen in het koninklijk paleis in Riyad. De Iraakse premier brengt samen met een aantal Iraakse ministers een officieel bezoek aan Saoedi-Arabië.

Mahdi reisde naar Riyad met zijn ministers van Buitenlandse Zaken, Handel en die van Olie en Energie. Met de Saoedische koning Salman sprak de premier over manieren om de samenwerking tussen Irak en Saoedi-Arabië te stimuleren.

Ook een ontmoeting met kroonprins Mohamed staat op de planning. Verder is de Iraakse premier in Riyad vooral druk met het ondertekenen van niet minder dan dertien overeenkomsten om de relaties tussen beide landen te versterken. Volgens de Iraakse ambassadeur zijn drie van deze overeenkomsten gericht op de oliesector.

Voor Mahdi, die in oktober vorig jaar aantrad, is het de eerste keer dat hij een officieel bezoek brengt aan Saoedi-Arabië. Irak en Saoedi-Arabië verbraken de diplomatieke betrekkingen in 1990 door de Golfoorlog, waarbij Irak buurland Koeweit bezette. Het duurde daarna 25 jaar totdat Riyad in Bagdad weer een ambassade opende.

 

BUZZR