Koning Salman roept G20-leiders op coronavaccin te financieren

Door: DitjesDatjes
26-03-2020

Koning Salman heeft de leiders van de G20-landen opgeroepen gezamenlijk de coronacrisis te bestrijden. Tijdens een extra vergadering van de G20 drong de Saudische koning erop aan de financiering van een coronavaccin te stimuleren, de handel zo snel mogelijk te hervatten en ontwikkelingslanden te helpen de wereldwijde gezondheidscrisis te overwinnen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“We moeten een effectieve en gecoördineerde reactie op deze pandemie hebben”, zei Salman volgens Reuters. “Op het gebied van de handel moet de G20 een krachtig signaal afgeven om het vertrouwen in de wereldeconomie te herstellen.” Dat moeten de landen doen door de “normale stroom van goederen en diensten zo snel mogelijk te hervatten, met name van vitale medische benodigdheden”.

De G20, momenteel voorgezeten door Saudi-Arabië, kreeg kritiek op de trage reactie op de coronacrisis. De internationale crisis heeft ook grote economische gevolgen, een wereldwijde recessie wordt verwacht.

Koning Salman was niet de enige vorst die deelnam aan de videoconferentie. Ook koning Abdullah van Jordanië, en zijn zoon kroonprins Hoessein, schoven aan.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD