Koning schaft peperdure motorjacht aan

Jacht Willem Alexander
Door: DitjesenDatjes
05-06-2020

Koning Willem-Alexander heeft dit voorjaar een nieuw motorjacht aangeschaft. De Wajer 55, zoals het jacht heet, zal liggen bij zijn vakantiehuis in Griekenland. Zijn ‘oude’ jacht zou hij hebben verkocht.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Slaapplaatsen

Sandra Schuurhof vertelt in Shownieuws dat de Koning een luxe motorjacht heeft gekocht. Het zou gaan om een van de meest luxe modellen van Wajer Yaughts, hetzelfde merk als zijn vorige boot. Toen hij de vorige boot kocht moest hij ‘maar’ 800.000 euro betalen, maar voor zijn nieuwe jacht moest hij bijna 2 miljoen euro neerleggen. Een hele hoop geld, maar daarvoor krijgt Willem-Alexander ook veel moois. Zo zit er op zijn nieuwe jacht een elektrisch cabrio dak, zijn er vier slaapplaatsen, een keuken en een badkamer.

Sneller dan politie

In Griekenland heeft het koninklijke gezin een prachtige villa met aanlegsteiger, waar de boot waarschijnlijk zal gaan liggen. Met de jacht kunnen zijn eilandhoppen en meer gasten ontvangen die op de boot kunnen slapen.
De Koning heeft zijn nieuwe speeltje al een aantal keer uitgeprobeerd in Nederland. ,, Men wist dat de koning weer op het water was met zijn nieuwe jacht, omdat er met volle vaart een politieboot achteraan ging. Ze moesten de snelste politieboot, een RIB, inzetten om de koning bij te kunnen houden”, weet Sandra Schuurhof. ,,Het was voor de koning een sport om de politie eruit te varen.”

Meer DenD