Na DenD-publicatie: Koning stelt terecht staatsbezoek aan Griekenland uit

Willem-Alexander
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Koning Willem-Alexander heeft het staatsbezoek aan Griekenland uitgesteld. De reis gaat niet door vanwege de Oekraine-oorlog in het hart van Europa. Wel gaan zou een absurde situatie opleveren, omdat minister Hoekstra (Buitenlandse Zaken) en staatssecretaris Van der Burg (Migratie) ook in het gevolg van Koning en koningin zouden meereizen.

De twee bewindslieden maken deel uit van de crisisteams, die inmiddels zijn geformeerd binnen het kabinet-Rutte.

Waarom is gewacht met dit besluit tot deze dinsdag is onduidelijk. Waarschijnlijk heeft er vandaag pas afstemming plaatsgevonden tussen het kabinet van de Koning en het ministerie van Algemene Zaken omdat het koninklijk paar de afgelopen week vakantie vierde in Lech.

Deze website DenD.nl voorspelde maandag in een publicatie dat het staatsbezoek aan Griekenland een absoluut zinloze operatie zou zijn. Behalve dat de bewindslieden hun tijd wel beter kunnen besteden dan aan de begeleiding van Willem-Alexander en zijn vrouw Máxima gedurende het geplande driedaagse bezoek, was ook het programma niet afgestemd op de huidige situatie.

Zo zou het paar bijvoorbeeld afreizen naar het eiland Lesbos om zich daar te laten informeren over de vluchtelingenproblematiek. Inmiddels zoeken meer dan anderhalf miljoen vluchtelingen uit de Oekraine een goed heenkomen elders in Europa.

Dit publiceerde DenD.nl maandag:

Bezoek Willem-Alexander aan Griekenland

Tags

GRIEKENLANDKONING WILLEM-ALEXANDERKONINGIN MAXIMASTAATSBEZOEK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck