Koning van Bhutan spreekt bevolking moed in

Door: DitjesDatjes
10-04-2020

Koning Jigme Khesar van Bhutan heeft vrijdagavond voor de tweede keer binnen drie weken een toespraak gehouden tot de bevolking van het Himalaya-koninkrijk. Ook nu sprak de koning over het coronavirus en de gevolgen voor Bhutan.

Tekst gaat verder onder advertentie

Jigme Khesar, vorige maand voor de tweede keer vader geworden, voerde twintig minuten lang het woord. Hij wond er geen doekjes om. De coronacrisis treft Bhutan, dat voor zijn bevoorrading grotendeels afhankelijk is van buurland India en dat verdient aan exclusief toerisme, bijzonder hard. Er dreigen tekorten aan voedsel en essentiële goederen, zo bekende de koning in zijn soms emotionele toespraak.

Hij probeerde de bevolking moed in te spreken en kondigde tegelijkertijd een aantal maatregelen aan die moeten helpen om deze moeilijke tijd door te komen. Er komt een steunpakket voor de economie en de komende drie maanden hoeven leningen niet te worden terugbetaald en wordt er ook geen rente berekend.

De koning beloofde ook zich met al zijn krachten te blijven inzetten voor het welzijn van Bhutan, in de hoop dat de maatregelen die hij eind maart aankondigde, zoals het sluiten van de grens met India, effect zullen hebben bij het afremmen van het longvirus. Bhutan heeft tot nu slechts bij vijf mensen besmetting vastgesteld en van hen zijn twee genezen.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD