Koning versiert plein Noordeinde met enorme kerstboom

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Nu Sinterklaas weer naar Spanje is, wordt in menig huishouden de kerstboom opgetuigd. Ook de leden van het Koninklijk Huis hebben de kerstballen en lichtjes gepakt. Dat moeten er veel zijn, want de boom op het voorplein van Paleis Noordeinde is maar liefst 12 meter hoog.

Lichtjes

De kerstboom komt van Kroondomein ’t Loo in Apeldoorn, en is naar Den Haag vervoerd. Er zitten 2500 lichtjes in de boom en honderden ballen. Op sociale media deelt het Koninklijk Huis een video van het versieren van de kerstboom, maar ook laten ze beelden zien van het omkappen en het vervoeren van de boom.

https://www.instagram.com/p/BrCp_ltH53u/

Buckingham Palace

In vergelijking met buitenlandse koningshuizen, houden onze royals het erg sober. In Buckingham Palace staan tientallen kerstbomen, branden er duizenden lichtjes en zijn zelfs de balustrades van de trappen versierd.

Rode kerstbomen

Melania Trump heeft zich ook dit jaar helemaal laten gaan met het versieren van het Witte Huis. Vorig jaar was het thema ‘winterwonderland’. Dit jaar is de basiskleur rood. Hoewel het hele huis prachtig versierd is, kon Melania toch rekenen op veel kritiek. Haar rode kerstbomen vonden veel mensen te eng. Volgens hen hoorden ze eerder thuis in een horrorfilm.

 

Tags

KERSTBOOMKERSTVERSIERINGKONING WILLEM-ALEXANDERTRUMPWHITE HOUSE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck