Koning Willem-Alexander bezoekt winkelcentrum in Beverwijk

Door: DitjesDatjes
13-02-2020

Willem-Alexander is donderdag naar Beverwijk afgereisd. De koning bracht samen met staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat (EZK) een werkbezoek aan winkelcentrum De Beverhof. Dit deed het duo in het kader van de detailhandel in de binnensteden, waar winkelpanden – vooral in middelgrote steden – steeds vaker leeg staan omdat mensen online of in grotere steden winkelen.

In het centrum van Beverwijk spraken de koning en de staatssecretaris over de aanpak van de gemeente in het winkelcentrum. Daarna wandelden ze door de centrale winkelstraat en bezochten ze kookwinkel Tegel, Patisserie Leek, en Reindersfood Fashion. Willem-Alexander en Keijzer spraken daar over welke uitdagingen de ondernemers ervaren, hoe ze dat vertalen in hun bedrijfskeuzes, de verbinding van offline en online en de mogelijkheden van technologische ontwikkelingen.

Afsluitend gingen de koning en staatssecretaris rond de tafel met ondernemers, vastgoedeigenaren, vertegenwoordigers van overheden, onderwijsinstellingen en brancheorganisatie InRetail om te praten over het versterken van binnensteden en ondernemerschap in de detailhandel.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD