Koningin (94) verschijnt op paard

Queen
Door: DitjesenDatjes
02-06-2020


Koningin Elizabeth, die vandaag precies 67 jaar geleden is gekroond tot vorstin, is nog altijd hartstikke fit. Dat bewijst de 94-jarige vrouw door, ondanks haar leeftijd, nog steeds op haar paard te klimmen. Op Windsor Castle besloot ze een ritje te maken en de foto van de Koningin werd door Windsor Castle verspreid. 

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Kindertijd

Al sinds maart zit koningin Elizabeth n zelfquaranaine. Een besmetting met het coronavirus kan door haar hoge leeftijd erg gevaarlijk zijn en ook haar man prins Philip (98) zal erg kwetsbaar zijn. Hij is de afgelopen tijd vaker in het ziekenhuis opgenomen vanwege gezondheidsproblemen. De Koningin zit tijdens de isolatie echter niet stil en blijft dus volop in beweging. ,,De koningin houdt als sinds haar kindertijd van paardrijden en houdt zich van dichtbij bezig met de paarden in haar bezit”, schrijft Windsor Castle bij de Facebookfoto waarop Elizabeth rijdt op de 14-jarige Fell Pony.

Konining Elizabeth heeft het virus dus nog niet opgelopen, maar haar zoon prins Charles is wel ziek geworden. Hij verbleef samen met zijn vrouw Camilla in Schotland toen hij symptomen kreeg. Gelukkig werd hij niet ernstig ziek en hoefde niet naar het ziekenhuis. Camilla bleek niet besmet te zijn.

Meer DenD