Koningin Camilla legt taken neer

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Julia Zendman

Het wordt koningin Camilla te veel. Na de kankerdiagnose van haar man koning Charles heeft ze zijn taken op zich genomen, maar besluit nu toch de taken neer te leggen.

Sinds de kankerdiagnose van koning Charles begin februari heeft Camilla dertien officiële afspraken gehad. Ze vindt het belangrijk om tijd door te brengen met haar zieke man en heeft daarom besloten om pas 11 maart weer aan het werk te gaan. Koning Charles zien we dan als het goed is ook weer tijdens zijn toespraak op Commonwealth Day, de jaarlijkse viering van het Gemenebest van Naties. Terwijl Charles en Camilla deze week er niet zijn, zullen prins William, prinses Anne, prins Edward en zijn vrouw Sophie een paar koninklijke taken op zich nemen.

Prinses Catherine

Koning Charles is niet de enige in de Royal family die kampt met gezondheidsproblemen. Na een buikoperatie schittert prinses Catherine al lange tijd door afwezigheid. Afgelopen week kwam Kensington Palace met een nieuwe update over haar gezondheid nadat de geruchtenmolen op volle toeren draaide.

Geruchtenmolen

De laatste keer dat Catherine in het openbaar gezien werd was op 25 december 2023 tijdens een kerstfeest met de koninklijke familie. Sindsdien vliegen de meest bizarre geruchten je om de oren. Zo zou ze misschien ontvoerd zijn door schoonzus Meghan Markle, een nier gedoneerd hebben aan koning Charles in ruil voor de troon of een butt lift hebben laten doen. Kensington Palace, dat altijd behoorlijk karig is geweest met info, voelde nu toch de druk om een statement te maken. ,,Kensington Palace maakte in januari duidelijk hoelang het herstel van de prinses zou duren en dat we alleen belangrijke updates zouden geven. Die richtlijn blijft van kracht.” Ze zeiden wel dat Catherine het ‘goed’ blijft doen.

Tags

BRITS KONINKLIJK HUISCAMILLA PARKER BOWLESKONING CHARLESMEGHAN MARKLEPRINS HARRYPRINSES CATHERINE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck