Koningin Elizabeth belt met haar Canadese premier

Door: DitjesDatjes
19-05-2020

Koningin Elizabeth heeft maandagmiddag gebeld met de Canadese premier Justin Trudeau. Eerder voerde de Queen vanuit Windsor Castle, waar ze sinds maart in isolatie is wegens het coronavirus, al gesprekken met de regeringsleiders van Nieuw-Zeeland en Australië. Elizabeth is van alle drie landen ook staatshoofd.

Dat de koningin uitgerekend maandag had gekozen voor de conversatie met Trudeau, was geen toeval. In Canada was het Victoria Day. De feestdag is oorspronkelijk ingesteld ter ere van koningin Victoria maar is tegenwoordig de dag waarop in Canada officieel de verjaardag van de huidige vorstin wordt gevierd. Opmerkelijk genoeg wordt op overheidsgebouwen ook de Britse vlag gehesen terwijl Elizabeth in feite wordt geëerd als koningin van Canada.

Buckingham Palace en Justin Trudeau maakten het gesprek gelijkertijd even voor middernacht Britse tijd bekend. “Ik heb vandaag via de telefoon met koningin Elizabeth II gesproken. We spraken over de toestand in de wereld, Covid-19 en meer. Ik heb haar ook bedankt voor de hoopgevende boodschappen die ze in deze moeilijke tijden heeft verstuurd, en ik heb haar op deze Victoria Day het allerbeste gewenst”, zo meldde Trudeau op Twitter. De begeleidende foto toonde hem in een telefoongesprek.

Koningin Elizabeth belde op 5 mei met de Australische premier Scott Morrison en een week eerder met premier Jacinda Ardern van Nieuw-Zeeland. Met haar Britse premier Boris Johnson voert ze wekelijks telefonisch overleg.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen