Koningin Elizabeth feliciteert republiek Barbados

Door: DitjesDatjes
30-11-2021

Koningin Elizabeth heeft de nieuwe president en alle inwoners van Barbados gefeliciteerd met het feit dat de Caribische eilandstaat officieel een republiek is geworden.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Bij deze belangrijke gelegenheid en uw aantreden als de eerste president van Barbados, feliciteer ik u en alle Barbadanen van harte”, schrijft de Britse koningin, die sinds middernacht officieel geen staatshoofd meer is van het eiland. In de verklaring memoreert ze ook haar eerste kennismaking met Barbados. “Ik bezocht uw prachtige land voor het eerst aan de vooravond van de onafhankelijkheid begin 1966 en ik ben erg blij dat mijn zoon vandaag bij u is.”

Prins Charles was dinsdag aanwezig bij de inauguratie van Sandra Mason als eerste president van Barbados. De ceremonie waarmee het land de Britse monarchie vaarwel zei en officieel een republiek werd, vond om middernacht plaats in de hoofdstad Bridgetown, op de Onafhankelijkheidsdag van de eilandstaat.

Barbados is al sinds 30 november 1966 onafhankelijk van Groot-Brittannië. Het eiland bleef echter onder het koninkrijk vallen. Barbados blijft wel onderdeel van het Gemenebest.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD