Koningin Elizabeth uitgejouwd in Schotland

Elizabeth uitgejouwd in Schotland
Door: Charlotte Wijnen
04-10-2021

Koningin Elizabeth opende afgelopen weekend de zesde zitting van het Schotse parlement. Maar in een video op Twitter is te horen dat de Queen flink uitgejouwd werd…

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Koningin Elizabeth opende de zesde zitting van het Schotse parlement en deed dat voor het eerst in haar bijna zeventigjarige loopbaan zonder haar overleden echtgenoot prins Philip. Wel haalde ze hem nog even aan in de speech waarin ze ook haar waardering voor het Schotse volk uitsprak. Maar in een video op Twitter is te horen dat de Queen uitgejouwd werd.

‘Muziek in mijn oren’

De video maakt flink de tongen op Twitter. Veel mensen reageren op de video dat ze het begrijpen dat de Queen werd uitgejouwd, omdat Schotland helemaal klaar zou zijn met de Britse regering. ,,Ze zijn Engeland al lang zat. De manier waarop ze door de Britse regering worden behandeld, is op zijn zachtst gezegd oneerlijk. Ik denk dat de Brexit de laatste druppel was. Ik hoop dat het ze lukt om zich van Engeland af te scheiden en weer toe te treden tot de EU”, zo reageert iemand.

Een andere Twitteraar vond het zelfs als ‘muziek in de oren klinken’. ,,Er waren zeker veel meer ‘boooos’ dan gejuich… Muziek in mijn oren!”

Op 95-jarige leeftijd

Toch hebben een aantal mensen medelijden met de Queen. ,,Een klein stukje van mij heeft medelijden met de vrouw. Ze is 95 jaar oud en verliest steeds meer respect naarmate ze alles bij elkaar probeert te houden.”

Meer DenD