Koningin Elizabeth verbiedt fotomoment met Lilibet

Elizabeth verbood fotomoment met Lilibet
Door: Charlotte Wijnen
07-06-2022

Koningin Elizabeth ontmoette afgelopen week tijdens haar jubileumviering haar achterkleinkind Lilibet voor de eerste keer. Harry en Meghan wilden een privé fotograaf meenemen om het moment vast te leggen, maar kregen een verbod van de Queen opgelegd.

Het was afgelopen week eindelijk zo ver: koningin Elizabeth heeft Lilibet voor de eerste keer mogen ontmoeten. De ontmoeting vond op donderdag plaats, toen Harry en Meghan met hun kinderen Archie en Lilibet het Verenigd Koninkrijk binnenkwamen.

Queen zegt ‘nee’ tegen foto

Harry en Meghan wilden graag de bijzondere ontmoeting vastleggen, maar Elizabeth zou dit niet toe hebben gelaten. ,,Harry en Meghan wilden dat hun fotograaf het moment vastlegde dat Lilibet de koningin ontmoette, maar ze kregen te horen dat ze geen kans hadden. Het was een besloten familiebijeenkomst”, aldus een insider in The Sun.

Waarom de koningin ‘nee’ heeft gezegd tegen een foto met Lilibet is niet duidelijk. Buckingham Palace wilde niet reageren.

Eerste verjaardag Lilibet

Lilibet vierde zaterdag haar eerste verjaardag. Ter gelegenheid van die bijzondere gebeurtenis deelden Harry en Meghan wel een foto van Lilibet alleen. Volgens een woordvoerder van de Sussexes was het verjaardagspartijtje, waar de foto van Lilibet werd geschoten, een ‘casual, intieme picknick in de achtertuin voor goede vrienden en familie’.

Meer DenD