Koningin en bedrijven laten prins Andrew links liggen

Prins Andrew

Voor de zestigste verjaardag van prins Andrew zou een spetterend feest worden georganiseerd, maar door de recente ontwikkelingen ziet het ernaar uit dat het geen feestelijke gebeurtenis gaat worden. Zijn moeder, koningin Elizabeth, heeft namelijk zijn feestje afgezegd.

Familiediner

Op 19 februari wordt Andrew zestig jaar oud. The Sunday Times weet dat er grootse plannen waren voor een feest, maar dat het allemaal is afgezegd. Andrew krijgt nu een simpel familiediner en niets meer. Vorige week werd ook al bekend gemaakt dat prins Andrew al zijn publieke functies neerlegt.

Vorige week zaterdag interviewde een BBC-journaliste prins Andrew over zijn vriendschap met Jeffrey Epstein en de beschuldiging van seksueel misbruik. Daarin deed de prins een paar opmerkelijke uitspraken.

Afzeggingen

Prins Andrew ligt dus flink onder vuur. Zo erg, dat veel bedrijven niets meer met de prins te maken willen hebben. Hij heeft al veel afzeggingen gehad, want liefdadigheidsinstellingen en orkesten willen hem niet meer als gast hebben.