Koningin krijgt brief van wanhopige moeder

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Koningin Máxima kwam donderdagmorgen met de schrik vrij toen aan het einde van een bezoek aan de YETS Foundation zich plotseling een vrouw losmaakte uit het publiek en naar haar toe rende. De koningin had zich net omgedraaid, om te bedanken voor het applaus van de deelnemers aan het met een Appeltje van Oranje bekroonde programma.

Brief

De vrouw wilde de koningin een brief overhandigen waarin ze nogmaals om aandacht vroeg voor de schoolproblemen van haar zoon. “Hij zit al elf maanden thuis”, riep ze, terwijl beveiligers haar op afstand hielden van Máxima. “We zullen de brief doorgeven”, antwoordde de persoonlijk adviseur van de koningin, terwijl ze doorliepen naar de gereedstaande auto.

Maar dat was geen troost voor de vrouw, zo vertelde ze toen beveiligers haar enigszins tot bedaren hadden gebracht en de koningin was vertrokken. Ze had al eerder geschreven en het Kabinet van de Koning had ook steeds netjes geantwoord, maar voor haar zoon was er nog steeds geen oplossing. Vandaar ook de wanhopige poging om Máxima nu rechtstreeks te benaderen bij haar bezoek aan Schiedam.

Het gebeurt wel vaker dat de koningin of de koning brieven of petities krijgen overhandigd bij bezoeken in het land. Die gaan dan naar het Kabinet van de Koning, dat ze doorstuurt naar het verantwoordelijke ministerie en na enige tijd ook vraagt wat er met de betreffende brief is gebeurd en hoe de zaak is afgehandeld.

 

 

 

Tags

BRIEFMAXIMAMOEDER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck