Koningin Máxima krijgt hoog bezoek

Koningin Máxima krijgt hoog bezoek
Door: Kees van der Made
22-11-2021

Koningin Máxima heeft met de Zuid-Afrikaanse minister van Buitenlandse Zaken gesproken. Ze hadden het over financiële en digitale inclusie.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Naledi Pandor, de minister van Buitenlandse Zaken van Zuid-Afrika was vanmorgen op bezoek bij Koningin Máxima om te praten over financiële en digitale inclusie. De Koningin zet zich als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties in voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. Zo zet zij zich al jaren in voor microkredieten in arme landen. Met microkredieten krijgen mensen uit lage inkomensgroepen in arme landen toch de kans om te kunnen investeren.

Vrouwen

Tijdens het gepsrek met Pandor werd gesproken over de rol die Zuid-Afrika kan spelen in het bevorderen van digitale financiële inclusie van vrouwen op het Afrikaanse continent. Eerder sprak de Koningin ook al met president van Zuid-Afrika Cyril Ramaphosa over dit onderwerp. Dit is niet het enige bezoek dat minister Pandor heeft, hij wordt vandaag ook bij minister Ben Knapen van Buitenlandse Zaken verwacht.

Meer DenD