Koningsdag vooral verslagen door televisie

Door: DitjesDatjes
27-04-2021

De coronaregels hebben de viering van Koningsdag op de High Tech Campus in Eindhoven dit jaar vrijwel het exclusieve domein van de televisie gemaakt. Andere media waren aangewezen op televisie kijken, op een enkele uitzondering en een fotomoment bij aankomst en vertrek na.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De Rijksvoorlichtingsdienst en de gemeente Eindhoven hebben geprobeerd meer ruimte te scheppen, maar binnen de geldende richtlijnen was dit het hoogst haalbare aldus een woordvoerder. “Het is al een hele verbetering ten opzichte van vorig jaar, toen helemaal niets mogelijk was en de koninklijke familie thuisbleef.”

Het koninklijk gezin verbleef op de geheel voor publiek afgesloten campus mede vanwege de coronamaatregelen de meeste tijd in een studio.

Burgemeester John Jorritsma noemde de invulling die Eindhoven aan Koningsdag heeft gegeven echter ‘trendsettend.’ Een door de binnenstad was weliswaar goed voor de ‘aanraakbaarheid’ van de koninklijke familie, maar op zijn ‘High Tech Campus’ kon de koning en zijn gezin een veel gevarieerder, moderner en innovatiever menu worden voorgeschoteld.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD